top of page

Рада сімей України та польський досвід з децентралізації


Віктор Пріт, голова правління МГО "Рада сімей України" та Сергій Ємельяненко, директор МГО "Рада сімей України" прийняли участь у семінарі «Польський досвід та український шлях до децентралізації – питання та відповіді», який відбувся з 25 по 26 вересня 2015р. в приміщенні Запорізької обласної ради. Семінар був організований в рамках проекту «Децентралізація на практиці. Польський досвід місцевого самоврядування та нові рішення в Україні»

Метою проекту - підвищення кваліфікації кадрів в 10 областях - Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській та Донецькій з метою впровадження процесів децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування на рівні громад, а також підготока до реформ на решті адміністративних рівнів, систематизація знань відносно місцевого самоврядування і громадської участі.

У напівформальній обстановці експерти та працівники польських органів самоврядування ґмін і повітів не просто діляться досвідом впровадження реформ в Польщі із представниками міських, районних та сільських рад та громадськими активістами. Польські колеги розкладають «по поличках» весь процес децентралізації: від його передумов до вигод реформи для пересічних мешканців.

Додамо, що польський проект «Децентралізація – вже!» з підвищення кваліфікації кадрів, які впроваджуватимуть процеси децентралізації влади і реформи місцевого самоврядування на рівні громад, охоплює 10 областей східної та південної України. Крім Запорізької, до нього увійшли Сумська, Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Луганська і Донецька області.


Новости
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page